Telefonszám: +36 30 318 4929| Viszonteladói regisztráció
Hogy takarítsuk ki otthonunkat gyorsan és hatékonyan?

Hogy takarítsuk ki otthonunkat gyorsan és hatékonyan?

A takarítás unalmas házimunka lehet. Kinek van ideje vagy energiája, hogy hetente egyszer törölje le minden konyhai eszközt és kádat? Nos, Andre Lewis, az Alpha Living vezetője, elmondja a tippjeit.

Mindössze annyit kell tennie, hogy elkezdjük a hálószobákat, és haladunk a fürdőszobába, a konyhába és a nappaliba. Néhány perc seprés, súrolás, porszívózás és portörlés után a ház egy órán belül tiszta lesz.

1. Zóna: Hálószoba

10 perc/szoba

how to clean house fast

1. Egy gyors seprés.

A koszos padló a hálóban az egyik legrosszabb dolog. Kezdjük egy gyors sepréssel. Ezután a nagyobb szemeteket dobjuk ki a kukába, vagy amit még használunk, tegyük egy fiókba. Máris rendezettebb lesz minden.

2. Vessük be az ágyat.

Fogadjunk el egy tippet a szállodai szobalányoktól: Csak fogjuk meg a lepedő két sarkát, hajtsuk félbe és dobjuk be az ágynemű tartóba. Ha nincs ilyen, akkor is elég egy félbehajtás az ágy végébe.

3. Számoljunk le a porral.

Egy száraz mikroszálas kendővel kezdjünk a bútorokat letörölni. Menjünk a szobában az óramutatóval megegyező irányba. Portalanítsuk le az egyes felületeket, a port közvetlenül a padlóra seperjük. A ruhadarabnak csak egyszer kell érintkeznie a felület minden részével (nem előre és hátra huzogatással). Ha van egy lámpa az éjjeliszekrényen, akkor tisztítsa meg először azt, majd porolja le a szekrényt. A tükrök és a falak eléréséhez, húzzuk a seprű nyelére a kendőt.

4. Porszívó.

Kezdjük a hátsó sarokból, és hosszú toló mozdulatokkal haladjunk az ajtó felé. Időt takaríthat meg, ha a porszívót csak egyszer húzza végig egy csíkon. Nem baj, ha 1-2 centi kimarad.

2. Zóna

kb. 9 perc

how to clean house fast

1. Előkészület

Spricceljünk vízkőoldót a tükörre, csapra, zuhanyzóra és hagyjuk állni.

2. Jöhet a WC.

Szórjunk szódabikarbónát a WC csészébe, egy kefével dörzsöljük át teljesen majd öblítsük le. Ezután a WC külső részét is töröljük át felülettisztítóval és egy kendővel.

3. Tükrök.

Permetezzen üvegtisztítót a tükörre, és a felső saroktól kezdődően körkörös mozdulatokkal törölje le az összes foltot.

4. Vissza a csaphoz.

Használjon fogkefét a nehezen elérhető helyek tisztítására a szerelvények körül. Kezdjünk egy sarokban, és vízszintesen mozogjunk, töröljük le a pultot, a csapot, a szerelvényeket és a fogantyúkat ruhával vagy papírtörlővel.

5. Töröljük át a zuhanyzót és a kádat.

Nem kell túlzásba vinni – csak egy nedves ruhával töröljük át az egészet, a vízkőoldó már tette a dolgát.

6. A padló.

Egy vízzel átnedvesített mikroszálas mop segítségével gyorsan mossa fel a helyiséget, kezdve egy távoli sarokból egészen az ajtóig.

3. Zóna: Konyha

kb. 12 perc

how to clean house fast

1. Mosogatás.

Ezt nem kell túlragozni. Tegyük a koszos edényeket a mosogatóba és hajrá. Mosogató gép esetén még egyszerűbb.

2. Rendrakás.

Töltsön el egy-két percet az eszközök elrakásával- tegye vissza őket a szekrényekbe, és helyezze a papírt a fiókba. Már ennyitől sokkal tisztább lesz a konyha.

3. Előkészület.

Nehezen eltávolítható zsír a tűzhelyen vagy a pulton? Kaparja egy plasztik kártyával. Szivaccsal és zsíroldóval ezután oldja fel és törölje le a szennyeződést.

4. A pult.

Nedvesítsen meg egy mikroszálas kendőt és törölje le a munkalapokat. A morzsákat szórja a padlóra.

5. Törölje le a készülékeket.

Törölje át a hűtőszekrényt, a mosogatógépet és a tűzhelyet nedves ruhával.

6. A padló.

Egy távolabbi saroktól kezdődően seperje fel a konyhát. Ezután egy gyors, vízzel nedvesített mikroszálas mopos felmosás és kész is.

4. Zóna: Nappali

kb. 15 perc

how to clean house fast

1. Rend a káoszban.

Gyorsan nézzük át a helyiséget, mi nincs a helyén. Ezután a fiókokba helyezze el a szétszórt elemeket, például a távirányítókat és a DVD-ket. Rendezze el a magazinokat vagy növényeket a dohányzóasztalon.

2. Fogja meg a törlőrongyot.

Induljon el a szoba egyik sarkában, és kövesse ugyanazt a rendszert, mint a hálószobában. Dolgozzon felülről lefelé, hogy a por a padlóra kerüljön. Ha nehezen elérhető helyek is vannak, használjon céleszközt.

3. Csillogjon az üveg.

Az üvegfelületek tisztításához üvegtisztítót fújunk rájuk, majd mikroszálas kendőt használunk, és széles körkörös mozdulatokkal letöröljük.

4. Porszívó.

Gyorsan kiporszívózzuk magunkat a szobából. Kezdjük a távoli saroknál.

Vélemény, hozzászólás?

×

Kosár